rizotas.png

RIZOTAS

Rizotas tai šiaurės Italijos ryžių patiekalas, kurių pasimėgauti galite ir CASA DELLA PASTA restoranuose. Žvelgiant istoriniu požiūriu, rizotas turinti įvairių atmainų. Vienas populiariausių rizoto receptų - tai klasikinis, kurio metu naudojami įvairūs ryžiai. Jie turi būti mažos struktūros, todėl jiems nereikia daug skysčio. Šios veislės yra: carnaroli, arborio, basmati, flakonas nano. Į rizota taip pat dedame daug daržovių, jūros gėrybių, ankštinių augalų, vištienos, dešrelių, jautienos, kumpio, žalumynų arba grybų. Rizotas neįsivaizduojamas be sultinio, kurio gamybai tinka mėsa, grybai, daržovės ar kt. Na, ir galiausiai, šis patiekalas įprastai patiekiamas su sūriu, šafranu, česnako milteliais, baziliku arba pipirais.